Kişisel Gelişim
-
İlk 20 Saat Kuralı: Bir Beceriyi Sıfırdan Öğrenmenin Matematiği
Ne zaman yeni bir beceri öğrenmek için adım atmaya karar versek, çoğu zaman bizi geri tutan ilk şey, ‘Acaba bunu…
Devamını Oku » -
Ebbinghaus Unutma Eğrisi: İyi Bir Hafıza ile Öğrenmek Mümkün!
Kaç kez bir kitabın kapağını kapatıp, birkaç gün sonra içeriğinin çoğunu unuttuğunuzu fark ettiniz? Veya belki bir toplantıdan sonra, tartışılan…
Devamını Oku » -
Loci Metodu: Sherlock’un O Meşhur Hafıza Sarayı Tekniği
Bazen en karmaşık sorunların en basit çözümleri olabilir. Unutkanlığınız sizi sıkıntıya sokuyor ve daha fazla bilgiyi nasıl hatırlayabileceğinizi mi merak…
Devamını Oku » -
10 Bin Saat Kuralı: Ustalaşmanın Matematiği
Malumunuz öğrenme bir yolculuktur ve bu yolculuğun hedefe ulaşabilmesi için çok çalışmak gerekmektedir. Peki, çok çalışmayı ne zamana kadar sürdürebilirsiniz?…
Devamını Oku » -
Faydasız Bilginin Gerekliliği
Faydasız bilginin gerekliliği, ilk bulunduklarında pek bir anlam ifade etmeyen, belirli bir dönem insanlara yararı olmayan bilgilerin sonrasında yararlı olacak…
Devamını Oku » -
Yapmak ve Yapabilmek Üzerine
Yapmak ve yapabilmek üzerine derken bir an ikilemde kaldım “Yahu bu Schopenhauer’ın kitabı değil miydi?” diye. Merak etmeyin, kontrol ettim.…
Devamını Oku » -
Süreç Oluşturmak Nedir?
Süreç oluşturmak, hedeflerinizi belirleyip onları başarmaya giden yolda gerekli donanımları süreç odaklı bir şekilde edinmeye denir. Süreç Oluşturmak Hakkında Herhangi…
Devamını Oku » -
Kolomb’un Yumurtası Hikayesi
Christopher Columbus’un veya Türkçede bilindiği adıyla Kristof Kolomb’un yumurtası hikayesi oldukça ünlüdür. Bu hikaye, Kristof Kolomb’un İspanyol soylularıyla bir akşam…
Devamını Oku »