Kişisel Verilerin Korunması ve Gizlilik Politikası

Biz kimiz

Şu an için zihnin düşünmesi, bilim ve tarih kategorilerinde araştırarak derlediğimiz bilgileri aktarmak için kurulmuş bir sosyal paylaşım platformudur. Umuyoruz ki kategorilerimizi ve içeriklerimizi geliştirip daha da büyüyeceğiz. İnternet sitemizin adresi: https://www.drippingain.com

Kişisel bilgilerin toplanması

Aşağıdaki türden kişisel bilgiler toplanabilir, saklanabilir ve kullanılabilir:

  • Referans kaynak, ziyaret süresi, sayfa görüntülemeleri ve sitede gezinme yolları dahil siteyi ziyaretiniz ve kullanımınız ile ilgili bilgiler;
  • Ne zaman, ne sıklıkta ve hangi koşullarda kullandığınız dahil, sitemizi kullanırken oluşturulan bilgiler;
  • Sitemize kayıt olmak için verdiğiniz e-posta adresiniz gibi bilgiler;
  • E-postalarımız ve/veya bültenlerimize abone olurken verdiğiniz ad ve e-posta adresi gibi bilgiler;
  • İletişim içerikleri ve üst veriler dahil, sitemiz veya e-posta yoluyla gönderdiğiniz her türlü iletişim içerikleri;
  • Bize gönderdiğiniz diğer tüm kişisel bilgiler.

Kişisel bilgilerinizin kullanılması

Sitemiz üzerinden bize gönderilen kişisel bilgiler bu ilkede veya sitenin ilgili sayfalarında belirtilen amaçlar için kullanılacaktır. Kişisel bilgilerinizi şu amaçlar için kullanabiliriz:

  • Sitemizi etkin bir şekilde yönetmek;
  • Sitemizi sizin için kişiselleştirip verimli bir şekilde kullanmanızı sağlayabilmek;
  • Sitemizdeki hizmetlerin etkili bir şekilde kullanımını sağlamak;
  • Sitemizle ilgili sizin tarafınızdan veya sizinle ilgili yapılan şikayetleri ve talepleri çözmek;
  • Talep ettiyseniz size e-posta bültenimizi göndermek veya bülteni istemediğinizde bunları iptal etmek
  • Sitemizi güvenli tutmak ve dolandırıcılığı önlemek;

Ayrıca kişisel bilgilerinizi hiçbir üçüncü tarafa veya diğer üçüncü tarafların doğrudan pazarlama bölümlerine iletmeyeceğiz.

Verinizi nasıl koruyoruz

WordPress’in bünyesinde içerdiği güvenlik eklentileri aracılığıyla sitemizi korumaktayız. Sitemizi her türlü saldırıdan korurken verilerinizi de güvende tutma imkanımız olmaktadır.

Kişisel Verilerinize Dair Haklarınız

Veri sahipleri olarak şirketimize başvurarak aşağıda yazılı 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca tanınan haklarınızı kullanabilirsiniz.

  • Kişisel veri işlenip işlenmediğini öğrenme,
  • Kişisel verileri işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme,
  • Kişisel verilerin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,
  • Yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme,
  • Kişisel verilerin eksik veya yanlış işlenmiş olması hâlinde bunların düzeltilmesini isteme,
  • Kişisel verilerin silinmesini veya yok edilmesini isteme,
  • Kişisel verilerin düzeltilmesi, silinmesi ya da yok edilmesi hâlinde bu işlemlerin kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
  • İşlenen verilerin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle kişinin kendisi aleyhine bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme,
  • Kişisel verilerin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğraması hâlinde zararın giderilmesini talep etme.
  • Kişisel Veri İşleme Süresi

Kişisel Verilerin Silinmesi

6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu kapsamında kişisel verilerinizin silinmesi ile ilgili sistemimizde bulunan ‘Tüm Kişisel Verileri Sil’ hizmetini kullanarak talep ettiğiniz takdirde işlenen kişisel verileriniz tarafımızca silinecektir. Ayrıca [email protected] adresine kişisel verilerinizi silme talebinde bulunduğunuz takdirde de bu işleminiz gerçekleştirilecektir.

Dış Siteler

Bu site, dış sitelere ve içeriklere yönelik bağlantılar içermektedir ve bu dış siteler sizden kişisel bilgilerinizi talep edebilir. Böyle durumlarda, sözü geçen sitede bulunan ve ona ait gizlik politikası ve hizmet şartları geçerli olacaktır. O sitelere ait sözleşmeler ve politikalar bizim tarafımızdan yönetilmemektedir.

Alıntı Şartları

drippingain.com adresinde yayınlanan içerikleri başka bir sitede yayınlamak için, yazının altına "Kaynak ve detaylı bilgi için;", "Kaynakça;" ya da "Kaynak;" yazıp faydalandığınız linki kaynak olarak göstermeniz yeterlidir.

Çerezler ve Gizlilik Bilgileri

drippingain.com adlı sitemizi ziyaret ettiğinizde, bilgisayarınıza coockie olarak adlandırılan ve tamamen zararsız küçük çerezler yüklenir. Bu çerezler size internet ortamındaki kaliteli vakit geçirmenize yardımcı olmak için kullanılmaktadır. Ayrıca herhangi bir siteye yaptığınız bağlantılarda hangi tarayıcıyı kullandığınızı, ip adresinizi, sitelere nasıl giriş yaptığınızla alakalı bilgileri içerir. Bu bilgileri sadece biz değil, ziyaret ettiğiniz tüm web siteleri toplamaktadır. Bu bilgiler kesinlikle saklı tutulduğu gibi kimseye dağıtılamaz da.

Gizlilik politikasında, üçüncü tarafların, kullanıcılarınızın tarayıcılarına çerez yerleştirip çerezleri okuyabileceğini ve böylece drippingain.com adlı sitemizde reklam sunulmasının sonucunda bilgi toplamak için web işaretçilerini kullanabileceğini önemle belirtmek isteriz.

Google’ın veri kullanımıyla ilgili bu ifşa yükümlülüğüne uygun şekilde hareket etmek için iş ortaklarına ait site veya uygulamalar kullanıldığında Google’ın verileri nasıl işlediği hakkındaki bilgilerin yer aldığı ilgili sayfaya tıklayarak konuyu detaylarıyla öğrenebilirsiniz.

Tarayıcınıza yerleştirdiğimiz çerezler, internet gezinmenizin kalitesini arttırmak ve web sitemizde size uygun olacak olan reklamların sunulması için bilgi toplamaktadır.

Cihaz ve konum verilerinden ise yararlanmadığımızı özellikle belirtmek isteriz.

Gizlilik Politikasının Değiştirilmesi

Sitemizin gidişatına göre okumakta olduğunuz “Gizlilik Politikası”‘nda her türlü değişiklik olabilir. drippingain.com sitesinin bu değişikliği bildirme gibi bir yükümlülüğü yoktur.

Bu konularda herhangi bir soru, öneri veya şikayetiniz olursa ya iletişim sayfamızdan, ya da mail adresimizden bizle iletişime geçebilirsiniz.

E-Posta adresimiz: [email protected]